Zorgzame samenleving boven drang naar vrijzinnigheid

Daar staan ze dan….wachtend in een rij, omdat de belangen van de coffeeshophouders groter zijn en de door hen gevoerde politieke lobby sterker is dan het gezondheidsbelang van de aan jointjes verslaafde bezoekers van het alternatieve Woohaa festival.

Dit weekend konden bezoekers van het Woohaa festival op vertoon van hun entreekaartje zich als ingezetenen van onze stad beschouwen, om zodoende wel de lusten, maar niet de lasten te hoeven dragen. Op deze manier werd de landelijke wetgeving omzeild en kon de bezoeker zich naar hartenlust high blowen met in de Tilburgse coffeeshops gekochte wiet. Een schande!

Niet alleen werd op deze manier de landelijke wetgeving omzeild, maar overtraden ook de coffeeshophouders de wet doordat, om aan deze grote vraag te kunnen voldoen, zij over veel grotere voorraden moesten beschikken dan zijn toegestaan. En om aan die grotere vraag te kunnen voldoen, draaiden op menige zolderkamer, onder zeer gevaarlijke omstandigheden, de wietkwekers overuren! En werd er gecontroleerd of gehandhaafd?

De onverschilligheid in de Tilburgse politiek over de gezondheid en veiligheid van de Tilburgers als het om wiet en drugsgerelateerde criminaliteit gaat is ronduit schokkend. De VVD schreeuwt moord en brand over veiligheid, maar stimuleert op deze wijze wel de illegale praktijken op zolderkamers met de levensgevaarlijke omstandigheden voor omwonenden als prijs. De SP gaat er trots op dat zij door de coffeeshophouders zijn uitgeroepen tot hun beste pleitbezorgers, maar of dat ook ten goede komt aan die mevrouw met twee kinderen die iedere nacht in slaap valt naast de tijdbom op de zolder van haar buurman is maar de vraag. De drift naar vrijzinnigheid waarmee een middenpartij als D66 doorslaat op dit terrein is ongelooflijk. Want bij hen is het niet alleen bespreekbaar om wiet te legaliseren, ook de decriminalisering van het bezit XTC is voor deze partij geen onbegaanbaar pad. Dit alles in de strijd om maar de meest vrijzinnige liberale partij te zijn. Dit alles knaagt aan de waarden van een fatsoenlijke samenleving, een samenleving waar we naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen.

Nee, doet u mij dan maar het meer dan duidelijke standpunt van het CDA. Legalisering kan op basis van VN en EU verdragen niet en dat er landen zijn die dat aan hun laars lappen, zegt meer over hen dan over ons. Wiet kweken, inkopen en verkopen aan niet-ingezetenen van een stad mag op basis van de Nederlandse wetgeving niet en op basis van de schade voor de volksgezondheid en daaruit voortvloeiende kosten moeten we het ook niet willen. En op al deze argumenten zijn ‘ja maars’ mogelijk, dat beseffen wij ons ook. Maar het CDA stelt een fatsoenlijke, zorgzame samenleving boven een strijd naar maximale vrijzinnigheid.
Ik huldig daarom het standpunt van het CDA! Het kan niet, het mag niet en wij willen het niet!!

Tilburg zet zich middels deze illegale en onwettelijke handelswijze bij het Woohaa-festival en het komende Roadburn weer op de kaart, maar of dit de Citymarketing is die we moeten willen, ik betwijfel het ten zeerste.

 

6 antwoorden
 1. Eef Rosmulder
  Eef Rosmulder zegt:

  Holland, polderland.
  Wel gedogen maar niet legaliseren.
  Uiteraard zoekt de burger, ook de individuele politicus, de mazen van de wet: of het nu gaat om belastingaangifte of softdrugs, onderwerp is anders principe hetzelfde.
  Na 27 jaar werken in de gezondheidszorg
  in Tilburg kan ik vanuit ervaring stellen dat alcohol een veelfout van ellende en onveiligheid veroorzaakt in vergelijking tot andere middelen.

  Beantwoorden
 2. hanspy
  hanspy zegt:

  Waar CDA meneer Marcel van den Hoven gewoon aan voorbij loopt is het gegeven dat hij gewoon ongelijk heeft.
  Hij heeft zich niet op laatste stand van zaken geïnformeerd. Hij vind zijn mening en geloof belangrijker dan de gezondheid en veiligheid van de bevolking.
  Hij heeft zelfs enig gelijkenis met een dictator. Zijn wil is wet. Niet de wil van het volk.
  Is er ergens ter wereld een land waar een verbod op Cannabis ook maar iets goeds heeft opgeleverd?
  Heeft hij niet gelezen/gehoord dat in landen/Staten waar Cannabis meer of minder gelegaliseerd/gereguleerd is het gebruik onder kinderen aanzienlijk minder is dan in landen waar Cannabis illegaal is? Dus voor beschermen van kinderen is legalisatie de enig goede weg.
  Geen Cannabis in de wereld is een utopie. Bovendien uitermate ongewenst. Heeft hij wel begrepen dat Cannabis ook een gezondheid verhogende/verbeterende werking heeft? Gaat hij gewoon voorbij aan alle onderzoekers over heel de wereld die Cannabis zien als een uitermate veilig en werkzaam medicijn? Waarom mag ik wel een pijnstiller slikken van CDA (die mijn nieren en lever kapot maakt) maar ben ik crimineel wanneer ik kies voor een veiliger en beter werkend alternatief dat ik gratis zelf kan verbouwen?
  Het CDA laat hier weer duidelijk zien dat niet volksbelang hoog op hun lijst staat. Wel hoog staat bemoeizucht, onverdraagzaamheid, onbegrip en vooral het willen beslissen wat anderen moeten doen met hun leven en denken.
  Marcel? Ga eerst je bijbel eens bestuderen. Vooral het stuk over verdraagzaamheid en gebruik van door god geschonken gewassen (uw geloof of heeft god foutjes gemaakt?) mag Marcel nog even goed nakijken.
  Marcel, je bent een rechtse bal met een neiging naar dictatorschap. En je hebt totaal geen verstand van drugs en/of drugs gebruik.
  Maar zoals zo vaak maakt dat voor CDA niet uit .Die willen blijkbaar alleen maar een schreeuwlelijk die verkondigd wat ZIJ waarheid vinden zonder zich te bekommeren over wat de rest van de mensen nu werkelijk willen.

  Beantwoorden
 3. Jacques
  Jacques zegt:

  Doordat in Tilburg de coffeeshop gedoogd denkt men dat het gebruik geen kwaad kan. Daarom is het voor een flink aantal jongeren en hun ouders een legitimatie dat drugs geen risico van de gezondheid vormen. Moedige Moeders
  Doordat in Tilburg de coffeeshop gedoogd denkt men dat het gebruik geen kwaad kan.
  Daarom is het voor een flink aantal jongeren en hun ouders een legitimatie dat drugs geen risico van de gezondheid vormen. Moedige Moeders vinden dat het gedogen van drugs –door de overheid- onverenigbaar is met de kwaliteit van onze samenleving.
  Bovendien trekken de coffeeshops de straathandel en criminelen in de omgeving van deze schops aan Logies want daar zijn de klanten voor drugsverkoop te vinden.
  Thans in 2016 zijn er geen softdrugs meer in de coffeeshops, maar er worden thans alleen nog harddrugs verkocht, immers in 1976 was het THC gehalte van cannabis 0,4 %,
  thans in 2016 is het meestal; 18 %, het is dus een harddrug.

  Beantwoorden
  • hanspy
   hanspy zegt:

   Jacques heb jij nog eens goed gekeken naar wat je geschreven hebt? Buiten het feit dat je blijkbaar je typen niet goed onder de knie hebt zijn ook de door jouw gebruikte getallen niet juist. in 1976 was het THC gehalte van wiet inderdaad ”slechts” 4 tot 7% (niet de door jouw beschreven 0,4%) maar er werd toen maar heel weinig wiet gerookt. Weet je wel? Stuf was datgene wat er toen gerookt werd. Hash had toen een sterkte van 5 tot over de 30% THC. Dus als je sterkte in gebruikte producten vergelijkt doe het dan wel goed. Oh ja. Ook door jouw niet opgemerkt feit is dat ook in 1976 er wiet was met over 15% THC. Die werd ook graag gekocht en ook veel verhandeld. Ooit gehoord van Thai-sticks? Ook uit Ghana en omstreken kwamen er regelmatig grote partijen met wiet die meer dan 10%THC bevatte. Dus? Wat is de bedoeling van je geschrijf?

   Beantwoorden
 4. Betrokken Tilbo
  Betrokken Tilbo zegt:

  Ik heb uw ingezonden stuk in de Tilburgse Koerier gelezen. U uit daarin uw ongenoegen over het feit dat bezoekers van het Woohaa festival massaal de Tilburgse coffeeshops bezochten, in strijd met zo’n beetje alle regelgeving. Uw stuk zal u ongetwijfeld op flinke kritiek komen te staan van de ‘vrijzinnige’ partijen als D’66, SP en Groen Links. Ik ben het echter volledig met u eens. Het gedoogbeleid is een heilloze weg en leidt tot gevaren rondom kweek van drugs en problemen op het gebied van volksgezondheid. Ik hoop dat u en uw partij een eind kunnen maken aan dit vreselijke gedoogbeleid en ervoor kunnen zorgen dat Nederland niet langer ‘narcostaat nummer 1’ is. Mijn steun heeft u. Ik wens u veel succes in uw werk als fractie voorzitter van het CDA.

  Beantwoorden
 5. Betrokken Tilbo
  Betrokken Tilbo zegt:

  Ik heb uw ingezonden stuk in de Tilburgse Koerier gelezen. U uit daarin uw ongenoegen over het feit dat bezoekers van het Woohaa festival massaal de Tilburgse coffeeshops bezochten, in strijd met zo’n beetje alle regelgeving. Uw stuk zal u ongetwijfeld op flinke kritiek komen te staan van de ‘vrijzinnige’ partijen als D’66, SP en Groen Links. Ik ben het echter volledig met u eens. Het gedoogbeleid is een heilloze weg en leidt tot gevaren rondom kweek van drugs en problemen op het gebied van volksgezondheid. Ik hoop dat u en uw partij een eind kunnen maken aan dit vreselijke gedoogbeleid en ervoor kunnen zorgen dat Nederland niet langer ‘narcostaat nummer 1’ is. Mijn steun heeft u. Ik wens u veel succes in uw werk als fractie voorzitter van het CDA.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *