Zomeractiviteiten in straten en buurten worden gestimuleerd

Het college neemt de motie van de fractie van het CDA en andere partijen over om deze zomer initiatieven in de straat, buurt of wijk aan te jagen, faciliteren en (indien nodig) financieel te ondersteunen. Wethouder Dols gaf aan bereid te zijn om te zoeken naar budget hiervoor.

Driekwart van de Tilburgers geeft aan dat de coronacrisis invloed heeft op de vakantieplannen. Jong en oud zal de vakantie daarom thuis doorbrengen. Fractielid Ton Gimbrère: ‘de inwoners van Tilburg zijn toe aan wat ontspanning en vermaak. Helaas gaan grote evenementen zoals de kermis niet door en pretparken kunnen maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Kinderen zijn 6 weken vrij en dan komen initiatieven in de straat of buurt als geroepen. Want ook het Kindervakantiewerk vindt dit jaar geen doorgang. Te denken valt aan een sportdag in de straat, het plaatsen van speeltoestellen, een grote zandbak of het organiseren van een straatbingo. Dit soort kleine, kneuterige activiteiten kunnen bewoners deze zomer het vakantiegevoel in eigen stad geven. Hiermee kunnen we de gegroeide saamhorigheid en leefbaarheid in de buurten vasthouden.’

Ook het idee van ‘Leefstraat’ wordt voorgesteld als mogelijke invulling van een straatinitiatief. Vorig jaar was de Jan van der Leestraat vier weken lang succesvol de Jan van der LeeFstraat, met afgesloten buurtpret en allerlei kleine evenementen. Op deze manier kan het sociale leven in Tilburg weer opgepakt worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *