Scheidsrechter van het jaar

Al meer dan 25 jaar organiseert Stichting Tilburgs Sportgala de huldiging van de Tilburgse sportkampioenen. Het evenement biedt een podium voor iedereen die op zijn of haar manier presteert in de sport. Prestaties die gezien mogen worden door de gemeente, de stad en haar inwoners om zo iedereen die betrokken is bij sport verder op weg te helpen. Tijdens het gala worden er prijzen uitgereikt aan: Sportman, Sportvrouw, Sporter met beperking en Sportploeg van het jaar. Verder kent het gala een Jeugdsportstimuleringsprijs en een Sportvrijwilligers-prijs.

De gemeente Den Haag heeft besloten om in 2021 ook een prijs in te stellen voor de scheidsrechter van het jaar. Het CDA vindt dat deze waardering een goed signaal is voor de essentiële taak die een scheidsrechter heeft bij wedstrijden en heeft hierover vragen gesteld aan het college. De wethouder heeft toegezegd de prijs ‘Scheidsrechter van het jaar’ onder de aandacht brengen van de stichting Tilburg Sportgala. Hij gaat hen adviseren om een dergelijke prijs toe te voegen. Het is vanzelfsprekend aan het bestuur van het Sportgala zelf om uiteindelijk de prijscategorieën te bepalen.

Het Sportbedrijf van de Gemeente Tilburg werkt met de programma’s Positief Voetbalklimaat en Sportplezier. In beide programma’s staat een veilige sportomgeving centraal. Fairplay en respect zijn daarbij belangrijk. Scheidsrechters hebben een cruciale functie bij de beoefening van sport en verdienen daarom waardering.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.