Reactie CDA op situatie Gym4you

Tijdens de commissievergadering van 15 juni heeft het CDA, bij monde van Sjef Robben, gesproken over de gevolgen van de problematiek, waar gym4you in terecht gekomen is.

Gym4you een commerciele instelling op sportschool gebied in het T-kwadraat, die zijn financiele verplichtingen, waaronder het betalen van huur aan de gemeente Tilburg niet kan nakomen. Omdat dit wederom een voorbeeld is van een aantal zaken, die de noodzaak aangeven om te komen tot “sport op orde”, is er door de politieke partijen uitgebreid over gesproken.

Kritiek is gegeven op de wethouder (kaders niet altijd even duidelijk aangegeven en te weinig controle), maar zeker ook op het sportbedrijf.

Om tot een oplossing van de problematie te komen waren er in feite 2 mogelijkheden:

A)  Gym4you failliet laten verklaren.

B)  Het sportbedrijf neemt de bedrijfsvoering over.

Het CDA heeft gekozen voor het overnemen van de bedrijfsvoering door het sportbedrijf. Het CDA is het eens met de wethouder en een meerderheid van de politieke partijen, dat het failliet laten verklaren van gym4you een ramp zou zijn niet alleen voor de clienten van gym4you, maar zeker voor de overige huurders van ruimtes in het T-kwadraat. (ROC-sport en beweging, het SportMedisch Centrum en de gebruikers van de budozalen en squashbanen).

Duidelijk heeft het CDA in de inbreng aangegeven dat het overnemen door het sportbedrijf gezien moet worden als een overbrugging naar een definitieve overname door een commerciele partij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *