Prijsstijging stadsverwarming reden voor CDA om vragen te stellen

Het CDA kreeg veel bezorgde signalen van huishoudens die zijn aangesloten op de stadsverwarming over sterk stijgende prijstarieven. Daarom hebben we hierover vragen gesteld aan het college.

Ongeveer 28.000 huishoudens zijn aangesloten op de stadsverwarming. Dit betekent dat zij geen keuze hebben in de leverancier en dus afhankelijk zijn van één aanbieder. Deze aanbieder gaat de prijs verhogen, in sommige voorbeelden zelfs met 90%. Het CDA heeft ook al eerder gepleit om in gesprek te gaan met de leverancier en de prijsstijging te matigen.

Het is onduidelijk waar de leverancier deze prijsstijging op baseert. Met de huidige warmtewet zijn de maximale warmtetarieven gekoppeld aan de gasprijs, die de afgelopen periode fors gestegen is. Inmiddels krijgen we signalen dat de warmteleverancier inderdaad fors gebruik maakt van de mogelijke prijsstijging, terwijl aanbieders van gas/elektriciteit qua tariefstijging juist lijken te sparen. De Amercentrale die de warmte levert draait inmiddels grotendeels (80%) op houtgestookte biomassa, niet op gas.

Het CDA wil, samen met D66 en GroenLinks, dat het college oplossingen gaat zoeken voor de gedupeerde huishoudens.

Lees het volledig ingediende stuk hier: https://tilburg.raadsinformatie.nl/document/10982269/1/Artikel%2040%20vragen%20Prijsstijgingen%20stadsverwarming%20GL%20D66%20CDA%20(002)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *