Oproep CDA: maak eerste uur parkeren tijdelijk gratis

UPDATE: College geeft gehoor aan de oproep. Tussen 25 december 2021 en 14 januari 2022 is het eerste uur parkeren in het Tilburgse winkelgebied gratis.

Het Tilburgse CDA doet een oproep aan het college om parkeren in de winkelgebieden het eerste uur tijdelijk gratis te maken. Het wordt daarmee voor inwoners makkelijker om lokale ondernemers te steunen rond de kerst.

Kerstinkopen doen is sinds vorige week een stuk lastiger geworden. Tilburgse ondernemers zitten met een grote kerstvoorraad die ze nu moeilijker kwijt kunnen. Alleen afhalen is nog mogelijk. Het CDA wil hen hierbij helpen door het voor de inwoners makkelijker te maken om bij hun favoriete Tilburgse winkel hun kerstcadeaus op te halen. Met één uur gratis parkeren kunnen mensen eenvoudiger naar het winkelgebied om zo lokale ondernemers te steunen, in plaats van online te bestellen.

Het is volgens raadslid Anne Zouridis een van de weinige dingen die we kunnen doen. Verder roept het CDA het college op om ook fietsen in de winkelstraten tijdelijk toe te staan. Zo kun je ook met je fiets makkelijk afhalen in de winkel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.