Onderzoek naar een Tilburgse lightrail

Tilburg groeit naar 250.000 inwoners als zevende stad van het land en het busnetwerk loopt tegen zijn grenzen aan. Om Tilburg goed bereikbaar te houden zijn nieuwe vormen van OV nodig. Voor een metro of tram is de stad te klein. Daarom zorgt het CDA ervoor dat er onderzoek komt naar een Tilburgse lightrail.

Autoritten van Goirle naar Tilburg-West en van Tilburg-Noord naar het centrum duren beiden nog geen tien minuten. Met de bus duren deze ritten makkelijk vier keer zo lang. Het verbeteren van busnetwerk kan de groei van Tilburg niet opvangen en gaat deze situatie niet snel verbeteren.

Nieuwe vormen van openbaar vervoer zijn dus nodig in te toekomst. Slechts 2% van de verplaatsingen in Tilburg vindt met het openbaar vervoer plaats. Een Tilburgse lightrail kan hiervoor een mooie oplossing zijn. Het is een combinatie tussen een tram, metro en trein en daarom enorm flexibel en veel sneller dan het huidige busnetwerk. Het zou ook gebieden als de Reeshof, Berkel-Enschot en verder richting Kaatsheuvel, Goirle en Den Bosch beter bereikbaar kunnen maken.

Een lightrail is al een succes gebleken in Utrecht en tussen Den Haag en Rotterdam. Dankzij het CDA zullen de mogelijkheden tot een Tilburgse lightrail ook worden onderzocht. Die motie kon rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *