In memoriam

Corona maakt veel slachtoffers, veel mensen worden geraakt door het verdriet van het verlies van een naaste. Dit weekend kregen we het trieste bericht dat Ari van Valen en Sjef Robben ons zijn ontvallen.

Ari was al wat langer geleden actief als gemeenteraadslid, maar nog steeds een trouw bezoeker van onze activiteiten en een bekend gezicht voor velen. Hij begon in 1980 bij de start van het CDA in de tijd dat we de grootste partij in de Tilburgse politiek waren. Hij was lang fractiesecretaris en had in zijn woning een partijkantoor, welke gebruikt werd voor campagnemateriaal en vergaderingen. Ari was in de raad een man van de regels. Hij kende de procedures en het reglement van orde als geen ander, door ervaring, maar ook door zijn ijzeren geheugen. Ook voor kleine menselijke dingen. Na zijn langdurig raadslidmaatschap was hij nog lang actief in Tilburg, als bestuurslid van verschillende stichtingen en in het vrijwilligerswerk.

Pas twee jaar geleden namen we afscheid van Sjef als actief raadslid, hij volgde ons nog op de voet. We herinneren hem als een mooi mens, om zijn steun, zijn Tilburgerschap met voorbeelden uit zijn eigen praktijk en als Willem II supporter.

Sjef, het Corona-virus heeft de wedstrijd van je gewonnen. De eerste helft ging het nog redelijk gelijk op maar toen Corona een, in onze ogen onterechte penalty kreeg, bleef je op achterstand. En niemand dan jij weet beter dat de wedstrijd 2x 45 minuten duurt en de uitslag ook gewoon de uitslag is, hoezeer je ook hoopt dat hij anders geweest was. Hoe vaak hebben we je niet horen zeggen dat Willem II onterecht verloren had maar dat niemand aan het eind van het seizoen nog wist dat het onterecht was. Wij vinden het ook onterecht dat jij dit verloren hebt. Om het in jouw voetbaltermen af te sluiten “In het hiernamaals hebben ze ook wel een voetbalcoach nodig maar ik vind dat ze je veel te snel opgesteld hebben”.
Sjef, dank je wel voor alles wat je voor jouw Tilburg hebt gedaan.

We zullen jullie missen.

6 antwoorden
 1. Ludo van Oosterhout
  Ludo van Oosterhout zegt:

  Beste Lieve Politicus CDA

  Gecondoleerd Met Ari van Valen en Sjef Robben. En Sjef was de buurman van mijn ouders en vindt het heel erg wat er is gebeurd met Ari en Sjef. En heb veel gestemd op Sjef. En het is ook heel moeilijke van jullie met dit dubbel verlies van jullie twee politicus van de CDA en jullie zijn nog steeds de beste Partij van Tilburg. En heel veel succes in de toekomst en heel veel sterkt met dit verlies. En heel veel groetjes van Ludo.

  Beantwoorden
 2. Rinus van Empel
  Rinus van Empel zegt:

  Loeks
  Een prachtig verhaal over beide CDA’ers.
  Erg geboeid werd ik over jouw interpretatie van Sjef en Willem II . Ook een uitspraak van Sjef in deze. Als Willem II-er moet je ook tegen je verlies kunnen. En helaas moeten we dat nu ook
  Rinus van Empel

  Beantwoorden
 3. Raymond Santegoets
  Raymond Santegoets zegt:

  Heel veel sterkte met het verlies van Sjef en Ari. Ari ken ik nog van mijn werkzaamheden op de repro voordat ik bode was op de bestuursvleugel. Hij kwam hier heel vaak en het was een fijn mens om hem te ontmoeten. Ik heb hem enkele maanden geleden nog op de bestuursvleugel ontmoet. Een raar gevoel dat dit het laatst was. Sjef ken ik natuurlijk van mijn werkzaamheden als bode. Sjef was een heel fijn mens om mee te praten. veel humor en gezelligheid. Over Willem II raakte wij niet uitgepraat. Wat ga ik hem missen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *