In Memoriam

Donderdagmiddag 11 februari zijn we op de hoogte gesteld van het plotselinge overlijden van Jan Zweekhorst, al ruim 3 jaren penningmeester binnen ons bestuur. Ontzettend wreed dat een besmetting met Corona in zo een korte tijd zo’n dramatische wending heeft genomen. Midden in een drukke carrière, volop actief in verenigingen en samen met Evelien, zijn echtgenote als zorgzame hoeders van hun gezin en familie.

Jan is maatschappelijk breed actief geweest naast zijn toch al drukke bestaan als fiscalist en belangenbehartiger. Samen met Evelien en hun vier zonen hebben zij als gezin zich zeer intensief ingezet voor de pleegzorg. De opvang van kinderen in nood. Met zijn kenmerkende bevlogenheid in alles wat hij deed, heeft hij voor ze gevochten, strijdbaar als het nodig was in de richting van allerlei instanties. Maar bovenal met veel liefde vanuit het hele gezin.

In de jaren negentig leerde ik Jan al kennen als medebestuurslid in het basisonderwijs waar de schaalvergroting een aanvang nam. Later kwam ik hem tegen in de sportwereld als voorzitter van een zwemvereniging uit Eindhoven, bereid om mee te denken hoe zwemfaciliteiten ook in zijn woonplaats op een hoger niveau konden worden getild.

Sinds het najaar van 2017 penningmeester van het CDA Tilburg. Tijdens onze vergaderingen was Jan altijd duidelijk in zijn standpunten, die hij helder en direct verwoordde. De ontwikkelingen in de stad beschouwend, kritisch waar nodig, altijd loyaal. Hij maakte het tot een sport om op 1 of 2 januari het financieel jaarverslag in de mail te hebben en tijdens de algemene ledenvergaderingen lichtte hij die met verve toe. We gaan hem missen en danken hem voor zijn grote inzet voor onze partij en onze stad. Evelien, de zonen Maarten, Bart, Wouter en Geert en verdere familie wensen wij veel sterkte en kracht toe.

Namens fractie en afdelingsbestuur

Loeks van der Veen

voorzitter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *