Erik de Ridder nieuwe Watergraaf waterschap De Dommel

Vanavond is bekend geworden dat Erik de Ridder, thans wethouder namens het CDA, een andere functie heeft aanvaard. Hij is door Waterschap De Dommel voorgedragen als nieuwe watergraaf. Waterschap De Dommel is dé waterpartner in Midden-Brabant. Onderstaand vindt u de tekst, waarin Erik zelf een toelichting geeft op zijn keuze.

Na bijna 9 jaar als wethouder te hebben mogen werken, is dit een nieuwe uitdaging waar ik met groot enthousiasme naar uit kijk.

Ik heb me in de afgelopen 9 jaar als wethouder in een breed scala aan portefeuilles en onderwerpen mogen inzetten voor Tilburg, onze stad, en voor Berkel-Enschot en Udenhout als dorpswethouder. Ik heb dit ervaren als een voorrecht en ben trots op de resultaten die we in die periode hebben bereikt. Dankbaar ben ik voor alles wat ik heb mogen leren van mijn collega’s in de drie colleges waarin ik heb gewerkt, voor de wijsheid, professionaliteit en inzet van onze medewerkers, en de passie en betrokkenheid van u, raadsleden van Tilburg.

Met pijn in het hart zal ik straks afscheid nemen van de prachtige organisatie, mijn collega’s in b&w en de vele partners met wie we de stad maken tot wat die is. Maar ik doe dit in de overtuiging dat onze stad zich zal blijven ontwikkelen, en dat ik velen van u bovendien nog zal ontmoeten. Want hoewel Tilburg steeds grootstedelijker wordt, we blijven een toegankelijke en overzichtelijke stad.

Het moment van vertrek komt nooit gelegen. Mijn vingers jeuken nog steeds; na mijn overstap van portefeuille is nog zo veel te doen op het gebied van zorg, ouderenbeleid en sport. Veel pannetjes staan sinds juni 2018 op het vuur: een nieuwe sportvisie, nieuw evenementenbeleid, ouderenbeleid, een nieuwe integrale nota gezondheid, een position paper over de inclusieve stad, en wat te denken van de transformatie in het sociaal domein. Ik laat deze pannetjes achter in de wetenschap dat de ingrediënten veelbelovend zijn, en mijn opvolger (m/v) ze uitstekend op smaak zal brengen en zijn of haar eigen saus erover zal kunnen aanbrengen.

Mijn toekomst ligt in het waterschap. Een geweldige werkomgeving met een belangrijke rol in veel herkenbare uitdagingen van deze tijd rond water en klimaat. Ik kijk ernaar uit.

En ik kijk ernaar uit u te blijven ontmoeten, zij het in een andere hoedanigheid.
Het ga u allen goed.

Erik

Uiteraard heeft de fractie en het bestuur Erik van harte gefeliciteerd met deze mooie stap in zijn carrière. Een mens moet groeien en wij begrijpen dat er een moment komt om verder te gaan.  Als fractie bereiden wij ons voor op de toekomst, wij denken vooruit. Maar wij hadden niet verwacht dat de toekomst vandaag al aan de deur zou staan. Komende weken gaan wij in overleg en denken wij na over de invulling van de ontstane vacature. Wij houden u natuurlijk op de hoogte,

Hartelijke groeten,

Ineke Couwenberg – fractievoorzitter CDA

Janneke van Iersel – voorzitter a.i.  CDA

Joost van Puijenbroek – voorzitter a.i. CDA

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *