Er komt een Noodfonds voor Tilburgse verenigingen en maatschappelijke instellingen! (video)

Door een met nipte meerderheid aangenomen motie van het Tilburgse CDA komt er een noodfonds voor de Tilburgse verenigingen en instellingen die in de problemen komen door hoge energieprijzen. Nog voor het eind van het jaar moet het college de duidelijkheid geven over de voorwaarden voor dit noodfonds.

We hebben meerdere voorbeelden gezien van energierekeningen van verenigingen die verviervoudigen. Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat de contributie voor (jeugd)leden bij sportverenigingen flink omhoog zal gaan of dat buurthuizen tijdelijk moeten sluiten. Investeringen in verduurzaming duren vaak lang en regelmatig niet zomaar mogelijk omdat verenigingen geen eigenaar zijn van hun accommodatie of omdat ze niet over voldoende eigen vermogen beschikken.

Deze verenigingen en ontmoetingspunten vormen het cement van onze Tilburgse samenleving en zijn daarom onmisbaar in stad en dorpen. We kunnen hen dus niet in de kou laten staan!
Tilburg heeft er nu voor gekozen om vooruitlopend op landelijke regelingen te hulp te schieten. Het college vond de motie overbodig, maar gelukkig zag een meerderheid van de gemeenteraad er wel de noodzaak van in!

Met dank aan de fracties van PvdA, VVD, LST, 50PLUS, SP, PvdD, Lokaal Tilburg, Ons, Tilburg, Voor Tilburg, FvD

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.