Een historisch besluit: groen licht voor het Stadsforum!

Het CDA gelooft in de potentie van het Stadsforum. Een prachtig, ambitieus plan. Een groeibriljant die Tilburg mooier maakt. Met ruimte voor leven en beleving, groen en gezelligheid. Als plein kan het forum een plek zijn voor het toenemende aantal bewoners die binnen de cityring woont.  Een ruimte waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, wat kunnen flaneren of zomaar kunnen zitten. De investering in het Stadsforum en Koningswei betaalt zich terug, want het is een investering in de binnenstad, die de stad als geheel versterkt.

Bij een meerderheid van partijen in de raad is er enthousiasme over het ontwerp van het Stadsforum, van fase 1 tot en met 4. Over het gebruik van natuursteen, over het groen en de inrichting van het plein. De motie van het CDA om kwaliteitsaspecten van het Stadsforum vast te stellen, zodat daar niet meer aan getornd kan worden, kreeg brede steun. Het stadsforum wordt fasegewijs aangepakt. Of een volgende fase gestart wordt, is. elke keer een beslissingsmoment.  Maar als we het  gaan doen, doen we het goed. Want aan een B-kwaliteit door veranderend inzicht hebben we als stad niets. Natuurlijk heeft de raad de gelegenheid om op allerlei momenten nog aan knoppen te draaien, als de financiële positie van de stad dat vraagt, maar dan zijn we het nu wel eens over het hoge kwaliteitsniveau van het Stadsforum.

Het CDA ziet een Stadsforum als een plein waar het op een willekeurige dag wemelt van de mensen, jong en oud, toerist en Tilburger, gesoigneerd en op slippers, spelend, luierend en pratend , als in een afbeelding van volksfeest à la Pieter Brueghel. Dat beeld hebben we voor ogen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *