CDA Tilburg unaniem achter coalitieakkoord

Tijdens de ledenraadpleging van het CDA Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot hebben de leden unaniem ingestemd met het coalitieakkoord 2014-2018.

Zowel leden als onderhandelaars tonen zich verheugd met het bereikte resultaat, dat Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot de komende jaren ‘samen vooruit’ zal helpen.

Het CDA heeft in dit akkoord duidelijke onderhandelingsresultaten bereikt.

Voorzitter Bernolf Kramer roemt de inzet van fractie, campagneteam en onderhandelaars: “De geleverde inspanningen van de afgelopen periode hebben zich uitbetaald in een coalitieakkoord waarin veel typische CDA-punten te herkennen zijn en de menselijke maat leidend is. Het verraste mij dan ook niet dat de leden met volle overtuiging hebben onderschreven.”

De leden omarmen de heropening van de eerder gesloten stadswinkels in De Reeshof, Udenhout, Berkel-Enschot en Tilburg Noord, een van de belangrijkste speerpunten uit de verkiezingscampagne en het CDA programma. Het CDA is ervan overtuigd dat met een nieuwe invulling van de decentrale stadswinkels de dienstverlening en nabijheid van de gemeente zal worden verbeterd.

Het CDA is verheugd dat de stevige ambities van deze nieuwe coalitie ook gepaard gaan met een sterk gematigde ontwikkeling van de lokale woonlasten én een solide financieel CDA beleid. Tegelijkertijd krijgt het economisch beleid een impuls en investeren we extra in de bestrijding van jeugdwerkloosheid, richting een jeugdwerkloosheidsvrije regio. Daarmee bieden we Tilburgse jongeren een perspectiefrijke toekomst!

Het CDA vindt het belangrijk dat iedere Tilburger de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Met dit coalitieakkoord blijft de Tilburger van een goede zorg verzekerd. Dit geldt zowel voor de zorg aan onze oudere inwoners als voor diegenen die zijn aangewezen op hulp vanuit bijvoorbeeld Jeugdzorg. Extra aandacht is er voor gewaardeerde mantelzorgers door het streven naar een door het CDA bepleite Respijthuis.

Met het coalitieakkoord en deelname aan het college via lijsttrekker Erik de Ridder zien de leden van het CDA de komende periode met vertrouwen tegemoet. Er is ruimte en ambitie om de komende jaren een stevig beleid te voeren, en daarbinnen een herkenbaar CDA geluid te laten horen in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot. Samen vooruit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *