CDA Tilburg roept op tot fatsoen & respect

Middels een open brief aan de leden van het presidium heeft het CDA Tilburg opgeroepen tot een brede discussie over de verruwing van omgangsvormen in de raad en op straat.

Geachte voorzitter en leden van het presidium, geachte fractievoorzitters, beste collega’s,

Zoals u allen weet heeft het CDA waarden en normen, fatsoen en respect, hoog in het vaandel staan. Zowel landelijk maakten wij dit al vele malen bespreekbaar, maar ook in ons lokale programma voor de komende vier jaren maakten wij hier een belangrijk issue van.Wij maken ons namelijk zorgen over het steeds verder oprekken van de grenzen van het acceptabele in de samenleving en de verruwing van omgangsvormen. Deze verruwing lijkt niet alleen op straat merkbaar en zichtbaar, maar lijkt ook binnen de muren van ons gemeentehuis haar weg te vinden.

Het CDA roept het presidium van de Tilburgse gemeenteraad daarom op om zich hierover uit te spreken en een brede discussie in de raad te starten over hoe wij met elkaar willen omgaan in het belang van onze gemeente en haar inwoners.Het gesprek dat we hierover voeren is, naar ons idee, waardevoller dan alle daaruit voortvloeiende regels of afspraken! Wij hopen middels deze oproep, die wij graag nog voor het zomerreces, eventueel in een extra te plannen presidium, willen bespreken, nogmaals het gesprek op gang te brengen om zodoende de komende raadsperiode er een te laten worden van constructief kritisch samenwerken aan onze gemeente.Wij verblijven, in afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,

De voltallige fractie van het CDA Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *