CDA Tilburg positief kritisch over het nieuwe parkeren in Tilburg

CDA Tilburg is erg tevreden met het huidige parkeerbeleid. Wij zijn blij en trots dat de stad goed met de auto bereikbaar is. De nieuwe parkeernota raakt de zaak in de kern. De parkeerders op de juiste plek krijgen. Zodat bezoekers aan onze binnenstad om de hoek kunnen parkeren, maar ook bewoners van de binnenstad voor de deur kunnen parkeren.

Slimmere, innovatievere en betere manieren van het aanpakken van parkeervraagstukken juichen wij dan ook toe. Alles om bij te dragen aan onze leefbare, gastvrije en betaalbare stad. Wij zullen nooit voorstander worden om een basisvoorziening als parkeren meer te laten kosten dan strikt noodzakelijk. Vandaar dat we scherp op de kosten en tarieven letten. Tijdens de behandeling van de nota hebben we in dit kader gevraagd om al dan niet via de VNG bij de Tweede Kamer te gaan lobbyen om de opbrengsten van handhaving in de gemeentekas te laten vloeien. Dit heeft de wethouder toegezegd.

Mensen willen en kunnen steeds langer thuis blijven wonen. Er komen steeds meer thuiswonende ouderen. Wij achten het als CDA van groot belang dat zorgverleners aan huis bij de voordeur kunnen parkeren. Vandaar dat wij dit hebben gevraagd en de wethouder dit heeft toegezegd.

De lokale middenstand maakt Tilburg als stad, vandaar dat wij hebben verzocht om samen met de ondernemers en binnenstadsmanagement te kijken naar acties om parkeren zo aantrekkelijk te maken voor winkelend publiek. De wethouder wil zelfs verder gaan dan dit en in gesprek blijven over het aansluiten van parkeren aan de totale binnenstadsbeleving. De eerste acties zijn hiervan inmiddels al geweest.

Verder zijn we blij dat de wethouder het met ons eens is dat hinderlijk gestalde fietsen bij evident voldoende capaciteit worden gehandhaafd. Daarnaast hebben we aangegeven dat er meer aandacht en duidelijk beleid moet komen voor elektrisch rijden. Dit neemt de wethouder mee in het mobiliteitsplan 2040.

Verder hebben we de wethouder het volgende nadrukkelijk meegegeven over de uitbreiding van het gereguleerde gebied in de oude stad. Zorg voor voldoende draagvlak! Communiceer duidelijk, tijdens en volledig over het proces, de inhoud en de inspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *