CDA Tilburg komt in actie tijdens week van de eenzaamheid.

Eenzaamheid is één van de grote sociale problemen van deze tijd. Daarom doet CDA Tilburg deze week mee met de Week tegen Eenzaamheid. In deze week wil het CDA mensen inspireren om met elkaar het gesprek te voeren over wat eenzaamheid is en wat we hier samen aan kunnen doen. Daarom is er mede dankzij CDA Tilburg een congres tegen Eenzaamheid op 30 september.

Het CDA vindt dat we er samen voor moeten zorgen dat er een samenleving ontstaat waar iedereen het gevoel heeft erbij te horen. Volgens Coalitie Erbij, de initiatiefnemer van de week tegen de eenzaamheid, zijn het vooral de kleine dingen die het doen. Een buurvrouw uitnodigen voor een kopje koffie of een keer boodschappen voor iemand meenemen kan iemand al een steuntje in de rug geven. Via www.eenzaam.nl vindt u meer informatie over hoe u iemand anders kunt helpen. Om mensen uit te nodigen naar elkaar om te kijken verspreiden wij tijdens de week tegen de eenzaamheid sociale kaarten om aan een ander te geven.

Uit onderzoek blijkt dat 38% van de Nederlanders eenzaamheidsgevoelens heeft. Eenzaamheid leeft niet alleen onder ouderen die nauwelijks tot geen bezoek krijgen, maar ook onder kinderen die gepest worden op school. Naast het congres en de kaarten gaat de gehele CDA Tilburg fractie de straten in. Op vrijdag 25 september gaan wij wandelen en spelletjes spelen met bewoners van woonzorgcentrum de Heikant.

Sluit je bij ons aan! …. via cda@raadtilburg.nl

Kaart niet ontvangen? Vraag hem nu aan via: facebook.com/cdatilburg of www.cdatilburg.nl

Meer interesse in het congres? Vraag nu via: cda@raadtilburg.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *