CDA Tilburg dient amendement in: sneeuwruimen doen we voor elkaar

In de gemeentelijke regelgeving – de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) – was de verplichting opgenomen voor burgers om het openbare gebied rondom hun grond sneeuwvrij te maken. Het college stelde voor deze verplichting te schrappen. Volgens het CDA geven we hiermee een verkeerd signaal af, we moeten samen de verantwoordelijkheid nemen voor een aangename leefomgeving. Het CDA diende daarom een amendement in om deze regel te behouden, die helaas werd verworpen.

Samen maken we de stad. Daar hoort ook bij dat we samen de verantwoordelijkheid nemen en dragen voor het leefbaar, veilig en aangenaam houden van onze directe leefomgeving. Het veilig houden van de stoep voor je woning (sneeuwruimen) is hier een klein, maar herkenbaar voorbeeld van.

Het is een verkeerd signaal om dit te verwijderen uit de APV. Daardoor wekken we de suggestie dat we minder waarde hechten aan dit soort gedragen in onze eigen woonomgeving. We willen juist wel normen stellen omtrent het gedrag wat wij van onze inwoners verwachten. Je hoort er bij en je doet mee.

Mocht je – om welke reden dan ook – niet in staat zijn aan deze norm te voldoen, helpen we elkaar. Voor de buurman die slecht ter been is of het gezin dat op skivakantie is. Zo maken we samen Tilburg!

Helaas heeft het amendement, mede gesteund door 50PLUS, Lokaal Tilburg en LST, niet de meerderheid van de stemmen gehaald.

 

Amendement: https://tilburg.notubiz.nl/document/10787457/5/Amendement_8_1_nieuw_CDA_50PLUS_LT_LST_Sneeuwruimen

Bijdrage debat (CDA inbreng op 24 minuten): https://tilburg.notubiz.nl/vergadering/915823/Gemeenteraad%20%2015-11-2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.