CDA Tilburg brengt raad naar de straat

De fractie van het CDA Tilburg dient een initiatiefvoorstel in om te komen tot de organisatie van publieksdebatten in de gemeente Tilburg. Op deze manier wil het CDA er voor zorgen dat het publieke debat in Tilburg een impuls krijgt.

Met het voorstel wil het CDA verwezenlijken dat de gemeenteraad als collectief publieksdebatten binnen de gemeente gaat organiseren. Deze debatten gaan plaats vinden op diverse plaatsen in de stad. Als onderwerp zal gekozen worden voor actuele thema’s. Het doel van deze informatieve debatten is om inwoners van de gemeente meer te betrekken bij de onderwerpen die leven in de lokale politiek.

Het CDA is van mening dat met deze nieuwe de gemeenteraad een positieve impuls zal geven aan de Tilburgse debatcultuur. Daarnaast is het CDA van mening dat het organiseren van debatten in de stad de drempel naar de lokale politiek verder zal verlagen en meer mensen zich betrokken kunnen tonen bij de lokale politiek.

Het CDA stelt voor om tot juli 2015 twee of drie van dit soort debatten te organiseren. Hierna zal eind 2015 een evaluatie plaats vinden.

Het initiatiefvoorstel staat op de raadsagenda van 23 juni 2014 en zal in de commissie bestuur van 30 juni 2014 worden behandeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *