CDA rekent op de stad en hoopt op het stadhuis bij Respijthuis

De fractie van het CDA Tilburg heeft na de behandeling van het initiatiefvoorstel om te komen tot een Respijthuis in Tilburg besloten het initiatiefvoorstel voorlopig van de agenda te halen.

“Met dit initiatiefvoorstel stonden we pal voor de 20.000 mantelzorgers binnen onze gemeente, het enthousiasme in de stad is groot. Helaas laat het enthousiasme in het stadhuis nog even op zich wachten.” Aldus CDA-raadslid Rein Valk, die samen met commissielid Ernst van Wely het initiatiefvoorstel heeft ingediend.

Respijthuis

Een respijthuis is een huis waar zorgvragers voor bepaalde tijd kunnen verblijven, zodat de voor hen zorgende mantelzorgers even worden ontlast. Dit geeft mantelzorgers niet alleen gelegenheid om even de batterij op te laden, maar is ook een plek waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.

In Alkmaar is sinds enkele jaren een respijthuis actief en met succes. Het CDA ziet een belangrijke toegevoegde waarde voor een dergelijk Respijthuis in Tilburg.

Het CDA probeerde met het initiatiefvoorstel ervoor te zorgen dat het stadhuis de stad uit zou dagen en zo de vestiging van een respijthuis zo initiëren. Het uiteindelijke initiatief zou moeten komen uit de bevolking en het beroepsveld. Helaas bleek er tijdens de behandeling van dit initiatiefvoorstel op 1 december nog geen warm onthaal in de raadzaal voor dit initiatief om de 20.000 mantelzorgers te kunnen ontzien.

Hoe verder

Hoewel het initiatiefvoorstel voorlopig van de agenda is laat het CDA het er niet bij zitten. “Het CDA hoopt dat wethouder Kokke net als het CDA het belang van een Respijthuis in Tilburg inziet en deze zal opnemen in zijn nota over respijtzorg die hij heeft aangekondigd na april 2015. “Als het respijthuis niet in deze nota voorkomt zullen wij dit middels een motie of amendement alsnog proberen te realiseren.” aldus Rein Valk.

Maar het CDA rekent erop dat het niet zo lang hoeft te duren. Rein Valk: “Veel betrokken partijen in de stad zijn enthousiast geworden voor dit idee, wij rekenen er dan ook op dat zij het er niet bij laten zitten en een burgerinitiatief zullen indienen om zo ook in Tilburg een respijthuis te realiseren.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *