CDA blijft zich inzetten voor kosteloze VOG voor vrijwilligers

Op 15 juli jl. diende de Tilburgse fractie van het CDA een motie actueel in om de Verklaring omtrent gedrag (VOG) kosteloos te maken voor vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor een kwetsbare doelgroep in de Tilburgse samenleving. Het presidium oordeelde dat het onderwerp niet actueel genoeg was, hierdoor werd behandeling in de gemeenteraad van 18 juli geblokkeerd. Het CDA laat het hier niet bij zitten.

Initiatiefvoorstel
Het CDA blijft zich inzetten voor de Tilburgse organisaties en hun vrijwilligers. Daarom dient het CDA nu een initiatiefvoorstel in dat op 19 september behandeld zal worden.

Het initiatiefvoorstel vraagt het college van Burgemeester en Wethouders om te onderzoeken of het, al dan niet via het ministerie van Veiligheid en Justitie, de aanvraag voor een VOG kosteloos te maken voor Tilburgse vrijwilligersorganisaties.

De steun voor het CDA plan groeit. Het voorstel wordt mede ingediend door de LST.

Vol vertrouwen
Het CDA kijkt vol vertrouwen uit naar de behandeling van het initiatiefvoorstel in de commissie Bestuur op 19 september as. “Inmiddels hebben gemeenten als Asten en Bergen een initiatief met een gelijke strekking aangenomen. Nu kan Tilburg niet achterblijven om ook de Tilburgse vrijwilligersorganisaties een duwtje in de rug te geven.” aldus Joost van Puijenbroek CDA-raadslid en indiener van het initiatiefvoorstel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *