CDA blij met duidelijkheid over Stappegoor

Het CDA vindt het goed dat de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Stappegoor duidelijkheid biedt voor onze stad. Met name omdat de gewenste voorgenomen ontwikkeling van dit gebied doorgang kan vinden en grote financiële risico’s voor de gemeente hierdoor worden afgewend. Ook voor de sportwinkels en andere voorzieningen die hier al geruime tijd zijn gevestigd en als een van de eersten ‘hun nek hebben uitgestoken’, is dit een positieve ontwikkeling. Ook voor de andere ondernemingen zoals de bioscoop, sportschool, T – kwadraat, horeca, ijsbaan en zwembad kan het een versteviging zijn van hun positie.

Vanuit de woonvisie van Tilburg is de noodzaak aan grondgebonden betaalbare woningbouw, een mogelijkheid om hierin op korte termijn te voorzien. Een mooie locatie waar groen en wonen in elkaar op gaan en rekening wordt gehouden met waardevol groen. Dit gebied leent zich bij uitstek voor de vestiging van gezinnen, zowel vanuit Tilburg als daarbuiten.

Of de ontwikkeling van de supermarkt XL doorgaat, is aan de markt. Door de uitspraak van de Raad van State is de kans op realisatie groter geworden. Het CDA zal deze ontwikkeling scherp in de gaten houden, en ook aandacht blijven vragen voor de positie van andere (kleinere) winkelconcentraties zoals buurtcentra en de Korvelseweg, die mogelijk consumenten verliezen aan de nieuwe XL supermarkt.

Wel zal er nog gekeken moeten worden naar de opmerkingen in de uitspraak van de Raad van State betreffende de geplande gestapelde woningbouw aan de Tatraweg. Dit onderwerp komt binnenkort opnieuw op de agenda van de Gemeenteraad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.