Burgerparticipatie is nog niet zo vanzelfsprekend

Deze week ontving ik een mail van een teleurgestelde inwoner uit de Reeshof. Hij kreeg geen gehoor van de gemeente via de Buitenbeter app om zijn initiatief te bespreken, het renoveren van de jeu de boulesbaan aan de Mastwijkstraat. “Kan het CDA Tilburg iets betekenen?” 

Tijdens een wandeling eind augustus kwam ik langs de jeu de boulesbaan aan de Mastwijkstraat, waar een man druk bezig was met het onkruid wieden op het baantje. Ik maakte een compliment en raakte met hem in gesprek. Hij wilde iets betekenen voor de buurt en had met het opknappen van de jeu de boules baan een start gemaakt. Hij legde uit wat hij nog wilde doen en wat hij nodig had. Ik gaf hem het advies om de BuitenBeter app te gebruiken, waarmee snel en gemakkelijk problemen gemeld kunnen worden bij de gemeente. Ik heb hem mijn visitekaartje gegeven en hem gezegd dat, wanneer dit niet voldoende is, ik altijd in de buurt ben om hem eventueel te helpen.

Een  dag of tien geleden een mailtje; hij had al twee keer een melding gedaan en twee keer een standaard mail ontvangen dat het binnen 14 dagen wordt verholpen en hij zit nu nog te wachten. Deze inefficiënte processen en slechte bereikbaarheid van organisaties kaartte Ineke ook al aan in dit artikel. Een probleem dat verschillende vormen en maten, veel voorkomt.

Belofte maakt schuld, dus heb ik de telefoon ter hand genomen om even de omgevingsmanager te bellen. ‘Even bellen’ bleek toch een onderschatting; inmiddels heb ik vier keer gebeld. Hier heb ik nog steeds geen reactie op, dus ook mail wordt ingezet om iets te kunnen betekenen voor de helper uit Tilburg Reeshof. Zou ik ook een standaard mailtje terugkrijgen? In mijn volgende blogartikel kan ik hier hopelijk meer over vertellen!

CDA Tilburg en de gemeenteraad steunt burgerparticipatie, nu alleen nog het proces zo inrichten dat er een makkelijk bereikbaar loket wordt gecreëerd voor onze inwoners.

Door: Hans van de Ven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *