Bio-zakken voor iedere Tilburger in stadswinkel

Nadeel van het mooie weer deze zomer waren onze stinkende kilo’s met in veel gevallen maden. Helaas speelde dit voornamelijk tijdens het zomerreces. Vandaag, 12 september heeft het CDA in de commissie leefbaarheid echter aangegeven dat wij vinden dat dit probleem structureel moet worden opgelost.

De wethouder heeft direct een oplossing op korte termijn toegezegd. Hij heeft de suggestie van het CDA overgenomen om vanaf morgen, uiterlijk overmorgen in de stadswinkels

biologisch afbreekbare en volledig composteerbare zakken ter beschikking te stellen. Het voordeel van deze oplossing is dat het madenprobleem ook wordt voorkomen in de eerste week.

Het CDA wil dat dit structureel wordt opgelost. We vinden dat het terugdraaien van het beleid en wekelijks gaan ophalen, hiervoor niet de juiste oplossing is. Temeer omdat daardoor de afvalstoffenheffing in de toekomst niet kan worden verlaagd.

De wethouder heeft toegezegd dat hij voor de lange termijn aanvullend beleid gaat maken. Bij zomerse weersverwachting zullen er in de toekomst extra maatregelen genomen moeten worden. Hiervoor gaat hij bij andere

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *