A58 verbreden indien Ruit niet doorgaat

Het CDA Tilburg wil dat de gemeente Tilburg actief gaat lobbyen om de eventueel vrijvallende middelen voor de Ruit om Eindhoven in te zetten voor een verbreding van de A58 tussen Tilburg en Breda.

Het CDA heeft derhalve de volgende vragen gesteld aan de wethouder:

1. Heeft het college kennisgenomen van de discussie en twijfel in de Tweede Kamer over de Ruit om Eindhoven?

2. Hoe ziet het college de uitkomsten en inhoud van de discussie in het licht van de, door het CDA Tilburg al vaker bepleitte, lobby voor verbreding van de A58 vanuit het oogpunt van bereikbaarheid van en het vestigings- en economisch klimaat en daarmee gepaard gaande werkgelegenheid in onze stad?

3. Is het college alsnog toch bereid tot het opvoeren van de lobbyactiviteiten richting het ministerie van I&M en hier dan ook daadwerkelijk werk van te maken?

Hiermee hoeft wat ons betreft niet gewacht te worden tot deze vragen zijn beantwoord, maar had wat ons betreft gisteren al begonnen kunnen worden.

4. Is het college bereid die lobby niet alleen te beperken tot de provincie en/of het ministerie maar ook de leden van de Tweede Kamer nu actief te gaan informeren over de, blijkbaar reeds lange tijd gevoerde, lobby richting het ministerie en over de problemen die zich dagelijks afspelen op de A58 bij Tilburg?

5. Is het college bereid om samen met de bij een eventuele verbreding van de A58 betrokken gemeenten te kijken naar de mogelijkheden voor een (financiële) bijdrage?

6. Is het college bereid ons als raad met enige regelmaat op de hoogte te brengen van eventuele voortgang of ontwikkeling van het lobbyproces?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *