25.000 woningen biedt kansen, CDA Tilburg maakt zich sterk voor gemengde wijken

Tilburg staat voor de gigantische opgave om tot 2040 in totaal 25.000 woningen te bouwen. Het gaat wat het CDA betreft niet alleen om het stapelen van stenen, maar vooral ook om het bouwen van gemeenschappen. De raad nam afgelopen maandag een amendement van het CDA aan waardoor er extra aandacht komt voor gemengde wijken.

Het blind bouwen van woningen in steden brengt grote sociale risico’s met zich mee. Eenzijdig samengestelde wijken, desastreuze effecten op sociale samenhang en leefbaarheidsproblemen, om er maar een paar te noemen. Want het gaat om zo veel meer dan het bouwen van woningen. Denk aan parkeerplaatsen, scholen en andere voorzieningen. Maar wat het CDA betreft gaat het niet alleen om die fysieke dingen, of om het stapelen van stenen, maar vooral ook over het bouwen van gemeenschappen. Over de stad, en dorpen, die we willen zijn, blijven en worden.

Wat het CDA betreft bieden deze 25.000 woningen dan ook vooral kansen om wijken te creëren waarin Tilburgers elkaar tegen blijven komen, meer middenhuur te realiseren en om seniorenwoningen bij te bouwen zodat mensen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

De afgelopen jaren hebben we te vaak meegemaakt dat de enorme opgave om te bouwen voorgaat op de ambitie om sterke en veerkrachtige wijken te realiseren. Dus is het voor de CDA fractie heel belangrijk het sturen op gemengde wijken nu vast te leggen.

Het amendement ‘Bouwen aan samenleven’ is in de vergadering van 13 december unaniem aangenomen.

 

Amendement: Amendement 22_1 CDA_D66_LST_LT_50PLUS_OT_PvdA_Bouwen aan samenleven (raadsinformatie.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.